slogan12_13 si
Εκτύπωση

Το φροντιστήριό μας θα φροντίζει να έχετε τα θέματα

των Πανελλαδικών Εξετάσεων

αμέσως μόλις αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

καθώς και τις απαντήσεις και λύσεις τους.

Ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ.

 

7/6/2018

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΕΠΑΛ)  - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

 

8/6/2018

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ  - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Θέσεις της Ένωσης Φιλολόγων

 

9/6/2018

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΑΛΓΕΒΡΑ) ΕΠΑΛ  - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣΣχόλια Μαθηματικής Εταιρίας

 

11/6/2018

ΑΡΧΑΙΑ Π.Α.Σ. - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Θέσεις της Ένωσης Φιλολόγων

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Π.Θ.Σ & Π.Ο.Π. - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ  - Σχόλια Μαθηματικής Εταιρίας

 

13/6/2018

ΦΥΣΙΚΗ Π.Θ.Σ. - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Σχόλια Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Θέσεις της Ένωσης Φιλολόγων

Α. Ε. Π. Π. - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 

 15/6/2018

ΛΑΤΙΝΙΚΑ Π.Α.Σ.- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Σχόλια Ένωσης Φιλολόγων

ΧΗΜΕΙΑ Π.Θ.Σ.- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣΣχόλια Ένωσης Ελλήνων Χημικών

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - Θέσεις Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών

 

18/6/2018

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Π.Θ.Σ. - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 


Ευχόμαστε έμπνευση και επιτυχία !!

 

 

Εκτύπωση

Δείτε ό,τι σας ενδιαφέρει για την εκπαίδευση στην ομάδα μας " Φροντιστήριο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ " στο fb!

Τα νέα τη στιγμή που προκύπτουν!

Εκτύπωση

Επιδοτούμενο internet σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές

Επιδοτούμενο internet για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για σταθερή ή κινητή (mobile) σύνδεση για 12 μήνες.

Σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα δοθεί κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) σύνδεσής τους. Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα.

Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές (μέσω διαδικτυακής πύλης) και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς ανέφερε: «Αυτή η πρωτοβουλία εμπίπτει σε ένα σύνολο δράσεων οι οποίες επιδιώκουν να φέρουν το αύριο σήμερα για όλους. Διότι αντιλαμβάνεστε και εσείς ότι ζούμε την εποχή μιας τεχνολογικής επανάστασης η οποία θα καταστήσει τη δυνατότητα πρόσβασης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών απαραίτητη, τέτοια που η πολιτεία οφείλει να την αντιμετωπίζει ως δικαίωμα και να τη διασφαλίζει για όλους. Και με αυτή ακριβώς την αρχή κινείται η κυβέρνηση».

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σημείωσε: «Ένα από τα θέματα που ανοίγουμε από σήμερα -και έχει σημασία αυτό- είναι ότι βάζουμε στο τραπέζι ένα πρόβλημα που θα λυθεί μακροχρόνια και αυτό είναι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας. Υπάρχουν πολλές πρωτοβουλίες. Πολλές από αυτές δεν είναι γνωστές στην κοινωνία, αλλά και πολλές άλλες θέλουν ριζική αντιμετώπιση. Αντιμετώπιση στην κατεύθυνση της βελτίωσης. Οι υλικοί πόροι που δαπανώνται για τη σίτιση για τη μεταφορά των φοιτητών με το πάσο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για το στεγαστικό επίδομα και για τα συγγράμματα, είναι ένα ποσό που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Και εμείς θεωρούμε ότι αυτό και πρέπει να αυξηθεί, αλλά κυρίως να ορθολογικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο».

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Αγγελόπουλος, η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης και ο Πρόεδρος του ΕΔΕΤ Παναγιώτης Τσανάκας.

Εκτύπωση

Οι βάσεις και τα συγκριτικά των βάσεων 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από Πέμπτη 24-8-2017, στις 10:00 το πρωί ανακοινώνονται τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έτους 2017.

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα  Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα αναρτώνται στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Οι  βάσεις σε μορφή rar. 

Συγκριτικό των βάσεων σε μορφή rar. 

Εκτύπωση

Για την ύλη των Πανελλαδικών 2018 όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘ

πατήστε την εικόνα

Login Form

Έχουμε 49 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

ame="debug" style="none" />